Bogyós kalácsvarázs

„Hétvégén kedveskedni szerettem volna valamivel a családomnak, és hát édességkedvelő létemre egy krémes, bogyós gyümölcsös, kalácsos történetre esett a választásom. Szerencsére mindenki tetszését elnyerte, és azonnal elfogyott. Melegen és hidegen is fogyasztható, tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy desszertnek is valamely főétkezés után. A málna, ribizli, szeder, és áfonya gyönyörű színének köszönhetően csodaszép kombinációt kapunk, amely méltán ihlette a bogyós kalácsvarázs nevet. Készítsétek el Ti is! :)”

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kalács
  • 1 adag mascarpone (250-300g)
  • 2 bögre tej
  • 1 csomag fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 2 kk nádcukor
  • aszalt áfonya

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A kalácsot apróbb kockákra vágjuk, majd belehalmozzuk egy tepsibe, vagy bármilyen tetszőleges formába.

Ezután összekeverjük a mascarponét, a tejet, a nádcukrot (lehet más cukorfélével helyettesíteni), és az aszalt áfonyát, majd ráöntjük a kalácsra úgy, hogy teljesen befedje.

5- 10 percig állni hagyjuk, hogy kellően megszívja magát.

A végén rátesszük a fagyasztott gyümölcsöt (ha van már friss a kertben vagy a boltban, akkor természetesen azt), és mehet is be a sütőbe 20-25 percre.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.