Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt! Próbáljátok ki Ti is! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 üveg házi lecsóalap (paprika+paradicsom)
  • Fél rúd házikolbász
  • 1 kápia paprika
  • 2 kk. friss kakukkfű
  • 2 kk. friss/szárított oregánó
  • bazsalikom levél
  • bors
  • 2 kk. pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.

Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.

Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.

Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.

Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.

Kis lángon 10 percig főzzük még.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.