Feketeribizli krémmézes – levendulás muffin

„Lassan egy éve jártam először a Mézes Birtokon Abán, ahol rengeteg finomságot kaptam Bíborkától és Gábortól. Egy szép nyári napon született meg az első recept a feketeribizlis krémmézből, amiért azóta is odavagyunk. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna ebből a különleges mézből alkotni. Tettem mellé még egy jó adag levendulát, aminek ugyan nyáron van szezonja, de most is sok helyen beszerezhető. Így jött létre a feketeribizli krémmézes – levendulás muffin. Tökéletes reggelire, uzsonnára, családi vagy baráti összejövetelre, vagy csak bekuckózni egy könyv és egy bögre tej társaságában a kanapéra. Én beletettem minden szeretetemet, no és persze nem tudok elmenni a tény mellett, hogy ez a méz valami mennyei! :)”

Hozzávalók (18 darabhoz):

  • 4 evőkanál feketeribizlis krémméz
  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre nádcukor
  • 250 ml tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék friss levendulavirág
  • vanília aroma

Elkészítés:

Az elkészítése roppant egyszerű.

A felsorolt hozzávalókat egy nagy edényben összekeverjük, majd előmelegített (180 fokos) sütőben 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük. Feketeribizlis krémmézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Készítsétek el Ti is és a hozzávalókért feltétlen keressétek fel a Mézes Birtokot!

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.