Kínai csípős-savanyú leves

„A csípős-savanyú leves egy sűrű, ízekben nagyon gazdag, könnyen elkészíthető étel. Hideg, fagyos, hosszú napok után tökéletes választás ez a leves. Átmelegít, remek gyógyír a léleknek és még a megfázást is elmulasztja. 😉 Remélem sokan kipróbáljátok! :)”

Hozzávalók:

  • 8 bögre alaplé
  • negyed bögre rizsecet
  • reszelt gyömbér
  • negyed bögre kukoricakeményítő
  • 1 csomag tofu
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 csomag szárított fafülgomba (kb. 30g)
  • fél bögre szójaszósz
  • chilipor/chilipehely
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 kisebb zöldhagyma

Elkészítés:

Negyed csészényi alaplevet tegyünk félre, a többit rakjuk egy lábasba az összeszelt vagy összetört gombával, rizsecettel, szójaszósszal, gyömbérrel, chiliporral együtt. Addig főzzük, amíg gyöngyözni nem kezd.

Simára kikeverjük a negyed csészényi alaplevet a kukoricakeményítővel. Ha már forr a leves, keverjük bele a kukoricakeményítőt, keverjük egy-két percig, amíg be nem sűrűsödik.

Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a forrásban lévő leveshez. Dobjuk bele a kockákra vágott tofut, a felkarikázott zöldhagymát és a szezámolajat. Sózzuk, borsozzuk.

Kóstoljuk meg, ízléstől függően lehet még savanyítani a rizsecettel vagy csípősebbé tenni a chiliporral.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.