Nyáridéző kapros lecsó

Nővérem egyetemi kísérleteinek hagyatékaként mindenféle fajta paradicsom terem a kertben és mivel imádom a színes ételeket, ezért igyekszem minél többször használni ezeket a különleges zöldségeket. Bár egyszerű, hagyományos lecsónak indult, de mire a lábasba került, már egy igencsak „gazdag”, házi kolbásszal, fürjtojással (külön köszönet érte a Mézes Birtoknak) és baconnel megbolondított verzió lett belőle. De ami igazán egyedi fogássá tette, az a kapor! Elsőre talán kissé szokatlannak tűnhet, de bátran próbáljátok ki, mert eszméletlenül jól passzol a többi hozzávalóhoz. Nálunk legalábbis ez volt az idei nyár slágere. Nem véletlen mondják, hogy ahány ház, annyi lecsó! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 6-7 friss paradicsom
  • 5-6 friss paprika
  • 1 üveg házi lecsóalap
  • só, bors, oregánó
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 30 dkg házikolbász
  • 5 db virsli
  • 10 db fürjtojás (helyettesíthető kb. 3-4 sima tojással)
  • olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát közepes méretű szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután mehet bele a felszeletelt kolbász és a kockázott bacon.

Hozzáadjuk a felaprított kaprot, oregánót, sót, borsot és a friss zöldségeket. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd hagyjuk egy kicsit párolódni.

Ha kellően megpuhult a friss paprika és paradicsom, akkor beletesszük a házi lecsóalapot és a virsliket.

Hagyjuk kb 10 percig még, hogy kellően összefőjjenek, majd a legvégén mehet bele a fürjtojás. 2-3 perc múlva már kész is a mennyei, különleges ízvilágú lecsónk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.