Ropogós pecsenye lazacos krumplival

„Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt. Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!”

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 szelet pecsenyehús
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított paradicsom
  • oregánó
  • kakukkfű
  •  1 marék kesudió
  • 200g lazac

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.

A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.

Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.

A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.

A krumplit pedig az előmelegítet sütőbe tesszük 35-40 percre.

Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.