Sült paprikás brokkolikrémleves füstölt tofuval

„Ez a recept a maradékmentés jegyében született. Ugyan a brokkoli és a kaliforniai paprika is pár napos volt már, de még tökéletesen fel lehetett használni egy szívet melengető leveshez. Kicsit pikáns, kicsit édeskés ízű ételt varázsoltak ezek a zöldségek, ami azonnal mosolyt csalt az arcokra. Egészséges, könnyű és pénztárcabarát. Teljes szívből ajánlom Mindenkinek, akár ebédre, vacsorára. És bátorítalak Benneteket, hogy kísérletezzetek az ízekkel; megéri! ;)”

Hozzávalók:

  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4-5 friss levél bazsalikom
  • 1 csokor friss metélőpetrezselyem
  • só, bors
  • szerecsendió
  • kókuszolaj
  • füstölt tofu

Elkészítés:

A kaliforniai paprikát apróbb szeletekre vágjuk, majd kevés kókuszolajon 10-15 perc alatt átsütjük, majd félretesszük.

A brokkolit felszeljük, a vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Egy lábasban kókuszolajon 1-2 percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a metélőpetrezselymet. Sózunk, borsozunk, és egy késhegynyi szerecsendiót is teszünk hozzá.

Lefedjük, és puhára főzzük.

Ha omlósnak ítéljük a zöldségeket, hozzáadjuk a sült paprikát, majd az egészet összeturmixoljuk (turmixgépben vagy botmixerrel).

A füstölt tofuból vékonyabb szeleteket vágunk, majd kevés olajon barnára, roppanósra sütjük őket.

Aki kicsit lágyabb ízre vágyik, tehet hozzá még egy kevés tejfölt.

Friss bazsalikommal és petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Címke , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.