Tonhalas-avokádós carbonara sült paprikával

Szokásunkhoz híven idén is batyus nyaraláson voltunk. Vittünk sok-sok finomságot, és minden nap alkottunk belőle valami izgalmasat. Így jött létre ez a nagyon egyszerű és könnyed recept. Készítsétek el Ti is! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csomag farfalle tészta
  • Pritamin paprika (citromsárga, narancssárga, piros)
  • Tonhal
  • 2 avokádó
  • 1 üveg Carbonara alapszósz
  • Bors
  • Oregánó
  • Olívaolaj/kókuszolaj

Elkészítés:

Egy lábasba feltesszük forrni a tésztavizet.

Az avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, majd kiszedjük a zöld beljesét. Villa segítségével pépesítjük.

A tonhalról leöntjük az olaj egy részét, a maradékot pedig egy tepsibe csurgatjuk.

Ezután a halat és az avokádót összekeverjük, sózunk, borsozunk. Beletesszük az olajos tepsibe, és hozzáadjuk a carbonara szószt. Alacsony lángon, 10 percig főzzük.

Ha a tésztavíz kellően forr, beleöntjük a teljes csomag farfalle-t, majd kicsit megsózzuk. 8-11 perc alatt teljesen puhára főzzük. (Ha bizonytalanok vagyunk, egy tésztát vágjunk félbe, és ha a közepe nem fehér, akkor teljesen megfőtt)

Olívaolajon vagy kókuszolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott paprikákat.

Ha mindez készen van, tányérokba tesszük a tésztát, rá a szószt, és végül a paprikát. Oregánóval meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.