Banánkenyér

Számomra a banánkenyér egy univerzális étel, ami gyors megoldás lehet a rohanós hétköznapokban is. Tökéletes reggelire, egy délutáni összejövetelre, kávézáshoz a barátnőkkel, estére egy bögre tejjel. Én bárhol, bármikor örömmel fogyasztom ezt a roppant egyszerű édességet. Remélem Ti is így tesztek! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 db érett banán
  • 100 g olvasztott vaj
  • 3 evőkanál cukor (lehet nádcukor is)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • fahéj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só, fahéj), majd hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott vajat, végül a villával összetört banánt és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

Egy kivajazott-kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formába (őzgerinc vagy kenyérsütő formába) tesszük, majd 45-50 percig sütjük. Ha szépen megbarnult a teteje, villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha igen, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, tejszínhabbal, egy bögre tejjel, bármilyen gyümölccsel, de önmagában is nagyon finom. 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.