Számomra a banánkenyér egy univerzális étel, ami gyors megoldás lehet a rohanós hétköznapokban is. Tökéletes reggelire, egy délutáni összejövetelre, kávézáshoz a barátnőkkel, estére egy bögre tejjel. Én bárhol, bármikor örömmel fogyasztom ezt a roppant egyszerű édességet. Remélem Ti is így tesztek! 🙂
Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 100 g olvasztott vaj
- 3 evőkanál cukor (lehet nádcukor is)
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só, fahéj), majd hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott vajat, végül a villával összetört banánt és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Egy kivajazott-kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formába (őzgerinc vagy kenyérsütő formába) tesszük, majd 45-50 percig sütjük. Ha szépen megbarnult a teteje, villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha igen, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, tejszínhabbal, egy bögre tejjel, bármilyen gyümölccsel, de önmagában is nagyon finom. 🙂
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂