Már régóta szemezek a tengeri herkentyűkkel, habár nem túl pénztárcabarát alapanyagok. Azonban úgy gondolom, hogy néha-néha megengedheti az ember lánya- főleg egy jelesebb alkalomkor-, hogy olyan különleges hozzávalóból készítsen fogást, mint a garnélarák. Ha lehetőségetek adódik, készítsétek el Ti is! 🙂
Hozzávalók:
- 3 nagyobb paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 csomag mozzarella
- só/fokhagymasó
- bors
- pirospaprika
- 450-500 g garnélarák
- 1 bögre quinoa
- oregánó
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot, uborkát, mozzarellát apróbb szeletekre vágjuk, összekeverjük, majd sót, kakukkfüvet és oregánót szórunk rá.
A garnélarákok végeit lecsippentjük. Sót, borsot és piros paprikát szórunk rájuk, majd jól összekeverjük. 5 percig állni hagyjuk, ezután olívaolajon negyed óra alatt megsütjük.
A kész garnéláról leöntjük egy lábosba a megmaradt paprikás olajat, és ebben pirítjuk meg az átmosott quinoát. (Azért érdemes szűrőn átmosni, mert a quinoa szemeket körbeveszi egy savanykás réteg, amely vízzel teljesen lejön.)
5-7 percig pirítjuk, majd 1,5 bögre vizet öntünk rá. Lefedve, 10-15 percig főzzük. Ha a víz túl hamar elfőne, pótoljuk.
Ha mindez kész, egymás mellé halmozzuk a salátát, quinoát, és a garnélákat.
Paradicsommal, bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂