Garnélarák quinoával és friss salátával

Már régóta szemezek a tengeri herkentyűkkel, habár nem túl pénztárcabarát alapanyagok. Azonban úgy gondolom, hogy néha-néha megengedheti az ember lánya- főleg egy jelesebb alkalomkor-, hogy olyan különleges hozzávalóból készítsen fogást, mint a garnélarák. Ha lehetőségetek adódik, készítsétek el Ti is! 🙂

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 csomag mozzarella
  • só/fokhagymasó
  • bors
  • pirospaprika
  • 450-500 g garnélarák
  • 1 bögre quinoa
  • oregánó
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomot, uborkát, mozzarellát apróbb szeletekre vágjuk, összekeverjük, majd sót, kakukkfüvet és oregánót szórunk rá.

A garnélarákok végeit lecsippentjük. Sót, borsot és piros paprikát szórunk rájuk, majd jól összekeverjük. 5 percig állni hagyjuk, ezután olívaolajon negyed óra alatt megsütjük.

A kész garnéláról leöntjük egy lábosba a megmaradt paprikás olajat, és ebben pirítjuk meg az átmosott quinoát. (Azért érdemes szűrőn átmosni, mert a quinoa szemeket körbeveszi egy savanykás réteg, amely vízzel teljesen lejön.)

5-7 percig pirítjuk, majd 1,5 bögre vizet öntünk rá. Lefedve, 10-15 percig főzzük. Ha a víz túl hamar elfőne, pótoljuk.

Ha mindez kész, egymás mellé halmozzuk a salátát, quinoát, és a garnélákat.

Paradicsommal, bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.