Carbonara spagetti sárga cukkinivel

Idén ültettünk először sárga cukkinit a kertünkben. Izgatottan vártam, hogy milyen és mennyi termés lesz a kis palántán. Még be sem ért, a fejemben már burjánzottak a cukkinis receptek. Ezek közül mutatok most Nektek egyet. Bátorítalak Titeket, hogy újítsatok, akár a jól bevált receptjeitekben is! 🙂

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 2 közepes méretű sárga cukkini (természetesen zöld is lehet)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors
  • 0.5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 5-6 szál kakukkfű

Elkészítés:

A pennét sós vízben al dente-re (jelentése: nem teljesen puhára van megfőzve) főzzük. A tészta sós vizéből hagyjunk meg egy keveset, mert ez még kelleni fog a későbbiekben.

Olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, később mellé tesszük a szintén apróbb darabokra vágott cukkinit. Ezután megfűszerezzük; sót, borsot és kakukkfüvet szórunk rá.

A 2 tojássárgáját a főzőtejszínnel jól összekeverjük, és belereszelünk kb 2 púpozott kanálnak megfelelő parmezán sajtot. (Akinek esetleg nincs masszív, strapabíró reszelője, annak ajánlom a reszelve kapható sajtot, mert olykor nem egyszerű a parmezánnal bánni.)

A tésztát alacsony lángon összekeverjük a cukkinis-szalonnás alappal. Ezt követően levesszük a gázról.

Ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojásos-tejszínes keverékünket, és a félretett tésztavízből egy keveset.

A végén az egészet összekeverjük. Ízlés szerint szórhatunk még rá kakukkfüvet.

Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.