Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt! Próbáljátok ki Ti is! 🙂
Hozzávalók:
- 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 üveg házi lecsóalap (paprika+paradicsom)
- Fél rúd házikolbász
- 1 kápia paprika
- 2 kk. friss kakukkfű
- 2 kk. friss/szárított oregánó
- bazsalikom levél
- só
- bors
- 2 kk. pirospaprika
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.
Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.
Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.
Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.
Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.
Kis lángon 10 percig főzzük még.
Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊