Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről. Én most egy olyan receptet hozok nektek, amit a páromtól lestem el és az egyszerűen elkészíthető verziók közé tartozik. Vigyázat, a fogyasztása kellemes bizsergést okoz az ízlelőbimbókon! 😉 Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 2 konzerv chilis bab
- 1 konzerv vörös kidney bab
- 1 konzerv fehér bab
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 250 ml paradicsomlé
- olívaolaj
- só
- bors
- őrölt fűszerpaprika
- tejföl
- tortilla chipsz
- chili paprika
Elkészítés:
A felkockázott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát.
A fehér és vörös bab levét leöntjük – a chilis bab levét nem szükséges -, majd mindhárom babot és a paradicsomlevet is hozzáadjuk az előfőzött húshoz.
Ízlés szerint sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítjük és beleszórjuk az apróra vágott chili paprika szeleteket. Ez utóbbit óvatosan adagoljuk, inkább többször tegyünk keveset a lábasba a főzés során, mert könnyen pokolian csípőssé változtathatja az ételünket. 🙂
Mikor teljesen megfőtt a hús és már az ízek is összeértek, akkor öntjük hozzá a leszűrt csemegekukoricát, majd néhány perc főzés után el is készült a chilis babunk.
Egy kanál tejföllel, metélőhagymával és néhány tortilla chipsszel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok ehhez a pikáns fogáshoz! 🙂