„Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi. Arról nem is beszélve, mennyire egészséges mindhárom hozzávalója. A cékla tele van antioxidánsokkal, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza. Az édesburgonya pedig jótékony hatással van a látásra, javítja az immunrendszer működését, segíti az emésztést. Remélem meggyőztelek Téged is, hogy készítsd el ezt a finomságot.” 🙂
Hozzávalók:
- 1 csomag spenót (kb 4 marék)
- 3 közepes cékla
- 4 közepes édesburgonya
- olívaolaj/kókuszolaj
- grill zöldségkeverék
- oregánó
- kurkuma
- szerecsendió
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
Egy nagyobb tepsibe olívaolajat öntünk, majd beletesszük a spenótot, céklát, és édesburgonyát.
Megszórjuk oregánóval, grill zöldségkeverékkel, majd jól összekeverjük.
Az igazi őszi ízélményt egy kevés kurkuma és szerecsendió hozzáadásával érjük el.
Ezután kb. 40 percig sütjük.
Kiváló köret bármilyen natúr húshoz, de magában is tökéletes.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂