Gombás-cukkinis rakott csirkemell baconnel

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • 10 szelet bacon
  • 3 db csirkemell
  • bors
  • kapor

Elkészítés:

A megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, a gombát pedig vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk 2 csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk/leöntjük róla a felesleges vizet. Ízesítjük borssal, kaporral. Belereszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a tojásokat, majd alaposan elkeverjük.

Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük 5 db baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis massza felét. Sorban a rárakjuk a vékony szeletekre vágott, sózott csirkemellet, és a masszába nyomkodjuk. Végül jöhet rá a massza másik fele is, és ráhelyezzük a baconszeleteket.

Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.