Kapros céklakrémleves

„Karácsonykor édesanyám a hagyományos ételek mellett szeret mindig valami újat is belecsempészni a menübe. (Azt hiszem Tőle örököltem az állandó alkotni vágyásomat a konyhában…Puszillak és szeretlek Mama!) Így került az asztalra egyik nap ez a mennyei finom leves, amin azóta én csavartam egy picit. Hatalmas sikere volt, azonnal el is fogyott az utolsó cseppig. A tejföl krémessé teszi, a kapor pedig valami igazán különleges ízvilágot kölcsönöz neki. Ajánlom mindenkinek nem csak a csodaszép színe miatt, hanem mert rengeteg vitamin is van benne, amire főleg ezekben a hidegebb hónapokban különösen szüksége van a szervezetünknek. Készítsétek el Ti is nagy örömmel! :)”

Hozzávalók:

  • 3 nagy cékla
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. vaj
  • 2 babérlevél
  • só, bors
  • 7-8 dl zöldségalaplé
  • 3 ek. tejföl
  • kapor

Elkészítés:

Meghámozzuk a céklákat, majd apróbb darabokra vágjuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra szeljük, majd egy lábasban a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a céklát, sót, borsot, babérlevelet, majd felöntjük az alaplével. 20-25 perc alatt puhára főzzük.

Kivesszük a babérlevelet, majd egy botmixer (vagy turmixgép) segítségével simára keverjük a levest.

Hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt, majd lassú tűzön hagyjuk még egy kicsit főni.

Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

Ízlés szerint friss kaporral és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.