„Lassan egy éve jártam először a Mézes Birtokon Abán, ahol rengeteg finomságot kaptam Bíborkától és Gábortól. Egy szép nyári napon született meg az első recept a feketeribizlis krémmézből, amiért azóta is odavagyunk. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna ebből a különleges mézből alkotni. Tettem mellé még egy jó adag levendulát, aminek ugyan nyáron van szezonja, de most is sok helyen beszerezhető. Így jött létre a feketeribizli krémmézes – levendulás muffin. Tökéletes reggelire, uzsonnára, családi vagy baráti összejövetelre, vagy csak bekuckózni egy könyv és egy bögre tej társaságában a kanapéra. Én beletettem minden szeretetemet, no és persze nem tudok elmenni a tény mellett, hogy ez a méz valami mennyei! :)”

Hozzávalók (18 darabhoz):
- 4 evőkanál feketeribizlis krémméz
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre nádcukor
- 250 ml tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék friss levendulavirág
- vanília aroma
Elkészítés:
Az elkészítése roppant egyszerű.
A felsorolt hozzávalókat egy nagy edényben összekeverjük, majd előmelegített (180 fokos) sütőben 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük. Feketeribizlis krémmézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Készítsétek el Ti is és a hozzávalókért feltétlen keressétek fel a Mézes Birtokot!