Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen odavagyok az őszért. Szeretem a csípős reggeleket, a gyönyörű őszi napsütésben pompázó színes leveleket, a kora esti sétákat a naplementében, és még sorolhatnám. És ami még megmelengeti a lelkemet, azok az őszi ételek, melyeket bekuckózva, kötött zokniban és egy bögre tea társaságában szoktam elfogyasztani. Fogadjátok szeretettel ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb csemegét, ami telis tele van ősszel és vitaminnal. Remélem elkészítitek! 😉
Hozzávalók:
- 2 camembert
- Dió
- Koktélparadicsom
- Provence-i fűszerkeverék
- Kockázott bacon
- Pirospaprika (őrölt)
- Olívaolaj
- Só, bors, kurkuma
- Oregánó
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A camembert sajtokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és csíkokat vágunk bele, hogy jobban össze tudjanak érni az ízek.
A kockázott bacont kevés olívaolajon megpirítjuk.
Ezután a sajtokra halmozzuk az összetevőket.
Az első sajtra kevés olívaolajat csorgatunk, provence-i fűszerkeveréket, kevés sót, borsot, és koktélparadicsomot teszünk rá.
A másikra pedig oregánót, kurkumát, pirospaprikát, kockázott bacont és szintén egy kevés olívaolajat.
A camembertek köré diót szórunk.
Ha mindezzel megvagyunk, betesszük a sütőbe 15-20 percre.
A kellemes őszi estékre ajánlok mellé egy bögre meleg teát vagy egy pohár bort.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂