Sült csirkecomb fűszeres szilvamártással

„Véget ért a vénasszonyok nyara és visszafordíthatatlanul belekanyarodtunk az őszbe. Egyre nagyobb kincs a még frissen, a kertből szedhető zöldség/gyümölcs, melyek közül egyik nagy kedvencem a szilva. Szerencsére bőséges forrást nyújt a szilvafánk, így bátran próbálkozhattam egy olyan fogással, melyhez komolyabb mennyiségre volt szükség.  Talán meglepő párosításnak tűnik a borsos-chilis csirkecomb a mézes-fahéjas szilvával, de biztosíthatlak, hogy a végeredmény magáért beszél! Egy ínycsiklandozó fogás, melynek íze s illata egy-kettőre igazi őszt varázsol a konyhába! :)”

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb (alsó és felső)
  • 500g szilva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 ml vörösbor
  • 100 ml víz
  • csili
  • 1 fahéjrúd
  • 2 ek méz
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A csirkéket alaposan megsózzuk, megborsozzuk, majd tepsibe helyezve olívaolajon 20 percig sütjük őket.

Közben előkészítjük a szilvát; kimagozzuk, félbevágjuk, majd egy tálba tesszük. Összeforgatjuk az apróra vágott fokhagymával, csilivel, és vörösborral.

Ha letelt a 20 perc sütési idő, a hőfokot 180 fokra levesszük. A csirke mellé tesszük a fűszeres szilvamártást, a fahéjrudat, és 100 ml vizet.

Kb 45-50 percig sütjük, amíg a combok megpuhulnak, és a szilva össze nem esik.

A végén kis mézet csurgatunk rá, és 15 percig sütjük még.

Köretnek tócsnit, burgonyapürét vagy zöldséget (brokkoli, spenót) ajánlok.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.