„Véget ért a vénasszonyok nyara és visszafordíthatatlanul belekanyarodtunk az őszbe. Egyre nagyobb kincs a még frissen, a kertből szedhető zöldség/gyümölcs, melyek közül egyik nagy kedvencem a szilva. Szerencsére bőséges forrást nyújt a szilvafánk, így bátran próbálkozhattam egy olyan fogással, melyhez komolyabb mennyiségre volt szükség. Talán meglepő párosításnak tűnik a borsos-chilis csirkecomb a mézes-fahéjas szilvával, de biztosíthatlak, hogy a végeredmény magáért beszél! Egy ínycsiklandozó fogás, melynek íze s illata egy-kettőre igazi őszt varázsol a konyhába! :)”
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb (alsó és felső)
- 500g szilva
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 ml vörösbor
- 100 ml víz
- csili
- 1 fahéjrúd
- 2 ek méz
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A csirkéket alaposan megsózzuk, megborsozzuk, majd tepsibe helyezve olívaolajon 20 percig sütjük őket.
Közben előkészítjük a szilvát; kimagozzuk, félbevágjuk, majd egy tálba tesszük. Összeforgatjuk az apróra vágott fokhagymával, csilivel, és vörösborral.
Ha letelt a 20 perc sütési idő, a hőfokot 180 fokra levesszük. A csirke mellé tesszük a fűszeres szilvamártást, a fahéjrudat, és 100 ml vizet.
Kb 45-50 percig sütjük, amíg a combok megpuhulnak, és a szilva össze nem esik.
A végén kis mézet csurgatunk rá, és 15 percig sütjük még.
Köretnek tócsnit, burgonyapürét vagy zöldséget (brokkoli, spenót) ajánlok.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂