„Ha valami egyszerűt, egészségeset és színesen látványosat szeretnél készíteni, ajánlom figyelmedbe a pásztorpitét! A belseje teljesen egyénre szabható. Készítheted húsosan, húsmentesen, zöldségesen, és még sorolhatnám. Remek megoldás egy baráti vagy családi összejövetelre, társaspartira, borozgatós estére… A lényeg, hogy tedd bele minden szereteted, és akkor gond nem lehet! Próbáljátok ki, és élvezzétek az ízek találkozását!” 🙂
Hozzávalók:
- 200g liszt
- 125g vaj
- 1 db tojás
- 1 kk só
- 1 ek hideg víz
- 4 db tojás
- kb 200 ml tejszín
- só, bors
- bazsalikom
- friss és olajos paradicsom
- spenótos salátakeverék
- póréhagyma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet, olvasztott vajat, sót, hideg vizet és az 1 db tojást labdává gyúrjuk, majd 10 percet állni hagyjuk.
Ezután kinyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belehelyezzük a piteformába és lelapogatjuk. Villával több helyen megszúrjuk, majd 10 percre betesszük a sütőbe.
Felverjük a 4 db tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózunk, borsozunk.
Felaprítjuk az olajos paradicsomokat és a friss bazsalikomot. Hozzáadjuk ezeket is a tejszínes-tojásos alaphoz. A végén belekeverjük a spenótos salátát.
10 perc elteltével kivesszük a sütőből a pitét, majd megtöltjük a krémes masszával. A tetejére friss paradicsomot teszünk, és mehet is vissza további 25-30 percre sülni.
Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂