Pásztorpite

„Ha valami egyszerűt, egészségeset és színesen látványosat szeretnél készíteni, ajánlom figyelmedbe a pásztorpitét! A belseje teljesen egyénre szabható. Készítheted húsosan, húsmentesen, zöldségesen, és még sorolhatnám. Remek megoldás egy baráti vagy családi összejövetelre, társaspartira, borozgatós estére… A lényeg, hogy tedd bele minden szereteted, és akkor gond nem lehet! Próbáljátok ki, és élvezzétek az ízek találkozását!” 🙂

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 125g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 1 ek hideg víz
  • 4 db tojás
  • kb 200 ml tejszín
  • só, bors
  • bazsalikom
  • friss és olajos paradicsom
  • spenótos salátakeverék
  • póréhagyma

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A lisztet, olvasztott vajat, sót, hideg vizet és az 1 db tojást labdává gyúrjuk, majd 10 percet állni hagyjuk.

Ezután kinyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belehelyezzük a piteformába és lelapogatjuk. Villával több helyen megszúrjuk, majd 10 percre betesszük a sütőbe.

Felverjük a 4 db tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózunk, borsozunk.

Felaprítjuk az olajos paradicsomokat és a friss bazsalikomot. Hozzáadjuk ezeket is a tejszínes-tojásos alaphoz. A végén belekeverjük a spenótos salátát.

10 perc elteltével kivesszük a sütőből a pitét, majd megtöltjük a krémes masszával. A tetejére friss paradicsomot teszünk, és mehet is vissza további 25-30 percre sülni.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.