„Hétvégén kedveskedni szerettem volna valamivel a családomnak, és hát édességkedvelő létemre egy krémes, bogyós gyümölcsös, kalácsos történetre esett a választásom. Szerencsére mindenki tetszését elnyerte, és azonnal elfogyott. Melegen és hidegen is fogyasztható, tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy desszertnek is valamely főétkezés után. A málna, ribizli, szeder, és áfonya gyönyörű színének köszönhetően csodaszép kombinációt kapunk, amely méltán ihlette a bogyós kalácsvarázs nevet. Készítsétek el Ti is! :)”
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kalács
- 1 adag mascarpone (250-300g)
- 2 bögre tej
- 1 csomag fagyasztott bogyós gyümölcs
- 2 kk nádcukor
- aszalt áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kalácsot apróbb kockákra vágjuk, majd belehalmozzuk egy tepsibe, vagy bármilyen tetszőleges formába.
Ezután összekeverjük a mascarponét, a tejet, a nádcukrot (lehet más cukorfélével helyettesíteni), és az aszalt áfonyát, majd ráöntjük a kalácsra úgy, hogy teljesen befedje.
5- 10 percig állni hagyjuk, hogy kellően megszívja magát.
A végén rátesszük a fagyasztott gyümölcsöt (ha van már friss a kertben vagy a boltban, akkor természetesen azt), és mehet is be a sütőbe 20-25 percre.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂