„Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt. Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!”
Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű krumpli
- 6 szelet pecsenyehús
- olívaolaj
- só
- bors
- szárított paradicsom
- oregánó
- kakukkfű
- 1 marék kesudió
- 200g lazac
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.
A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.
Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.
A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.
A krumplit pedig az előmelegítet sütőbe tesszük 35-40 percre.
Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂