„A hétvégén vidéken jártunk a szüleinknél és ahogy az lenni szokott, mindenféle földi jóval telepakolt csomagtartóval jöttünk haza. A sok friss zöldség-gyümölcs között akadt egy jó adag málna is, ami már visszafelé úton beindította a fantáziám és mire hazaértünk, már meg is született a fejemben ennek a mennyei málnás brownie tortának az ötlete. Szerencsére minden hozzávaló megvolt itthon, ráadásul a mentacsemeténk is szépen növekedésnek indult, így rögtön hozzáláthattam a tortának. Este pedig már csak élvezni kellett, ahogy a málna gyümölcsössége lágyan belesimult a csokoládé édes ízébe, mely a mentalevelek frissességével vált tökéletes ízélménnyé.”
Hozzávalók:
100 g vaj
175 g kristálycukor
75 g barna cukor
125 g étcsokoládé
3 db tojás
1 tk vanília aroma
100 g liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
Málna (friss/fagyasztott)
Mentalevél díszítésnek
Elkészítés:
Vízgőz felett egy nagyobb hőálló edényben összeolvasztjuk a vajat, a csokoládét, a kristálycukrot, a barna cukrot, és a vaníliaaromát.
Miután felolvadt, levesszük az edényt és hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sütőport és a kakaóport, majd alaposan összekeverjük.
Egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt (csatos) tortaformába öntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 160°C-on 40-45 percig sütjük. Miután megsült, 30 percig pihentetjük.
Ezután megolvasztjuk a kakaós tortabevonót, majd ráöntjük a kihűlt tortára.
Hagyhatjuk megkeményedni és csak azután díszítjük, vagy rögtön a még meleg csokimasszába tesszük a málnát és a mentalevelet.
Készítsétek el Ti is nagy szeretettel! 🙂