Kapros-citromos farkassügér zöldségágyon

„Bizonyára sokan találkoztatok már a tengerparti nyaralás során az éttermek étlapjain a farkassügérrel. Nem? Biztos? És ha úgy mondom, hogy brancin vagy branzino? 🙂 Ez a Földközi-tengerben elterjedt, fehér húsú hal már az itthoni szupermarketek hűtőiben is megtalálható, így akár a hétvégi bevásárlás során is könnyedén beszerezhető. Hazánkban – sajnos – nagyon ritkán kerül a családi asztalra hal, így egy jól elkészített halas fogás mindig kiváló választás, ha újítani szeretnénk! Próbáljátok ki bátran ezt a zöldségágyon sült citromos-kapros sügért és képzeljétek magatokat az Adria homokos tengerpartjára! Jó étvágyat kívánok hozzá!”

Hozzávalók:

– 2 farkassügér filé
– 4-5 db közepes burgonya
– 1 fej fehér hagyma (lehet vörös is)
– 2 közepes paradicsom (kicsit keményebb)
– só, bors
– friss rozmaring és oregánó
– citrom
– friss kapor
– szerecsendió
– olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát, hagymát, paradicsomot felkockázzuk. Megsózzuk, borsozzuk. Friss rozmaringot és oregánót teszünk rá, majd meglocsoljuk olívaolajjal és egy fél bögre vízzel.
A halat megmossuk, majd egy kendő segítségével felitatjuk róla a nedvességet. Ezután friss citromot facsarunk rá, megsózzuk, rátesszük a friss kaprot, és egy csipet szerecsendiót.
Ráfektetjük a halakat a zöldségekre, majd mehet is az előmelegített (220 fokos, alsó-felső sütés) sütőbe 25-30 percre. Fontos, hogy a halat a bőrével lefele tegyük a zöldségekre.
Friss petrezselyemmel is tálalható! Készítsétek el bátran! 

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.