Beindult nálunk is a sárgabarack-szezon! Sokat töprengtem, mi is készüljön a blogra, hiszen ebből a gyümölcsből rengeteg étel alkotható. Mivel édes muffint régebben készítettem már, ezért most erre esett a választásom. Egy családi összejövetelre, vagy baráti találkára is tökéletes ez a könnyed sütemény. 🙂
Hozzávalók:
A muffinhoz
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 250 ml tej
- 125 ml napraforgó olaj
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 db sárgabarack
- Csokidarabkák
- Vanília aroma
Krémhez:
- 250 g teavaj
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Muffin elkészítése:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet, pár csepp vanília aromát és az olajat is.
Az egészet elkeverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott barackokat és egy kevés csokidarabot.
A muffinformákat muffinpapírral béleljük.
A masszát a formákba öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Hűtőbe tesszük, és 15 percet várunk, amíg megszilárdul.
Kivétel után ételszínezéket keverünk bele, majd jól összekeverjük.
A krémet habzsákba töltjük, majd rózsákat formálunk belőle a kihűlt muffinokra.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂