Szokásunkhoz híven idén is batyus nyaraláson voltunk. Vittünk sok-sok finomságot, és minden nap alkottunk belőle valami izgalmasat. Így jött létre ez a nagyon egyszerű és könnyed recept. Készítsétek el Ti is! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csomag farfalle tészta
- Pritamin paprika (citromsárga, narancssárga, piros)
- Tonhal
- 2 avokádó
- 1 üveg Carbonara alapszósz
- Só
- Bors
- Oregánó
- Olívaolaj/kókuszolaj
Elkészítés:
Egy lábasba feltesszük forrni a tésztavizet.
Az avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, majd kiszedjük a zöld beljesét. Villa segítségével pépesítjük.
A tonhalról leöntjük az olaj egy részét, a maradékot pedig egy tepsibe csurgatjuk.
Ezután a halat és az avokádót összekeverjük, sózunk, borsozunk. Beletesszük az olajos tepsibe, és hozzáadjuk a carbonara szószt. Alacsony lángon, 10 percig főzzük.
Ha a tésztavíz kellően forr, beleöntjük a teljes csomag farfalle-t, majd kicsit megsózzuk. 8-11 perc alatt teljesen puhára főzzük. (Ha bizonytalanok vagyunk, egy tésztát vágjunk félbe, és ha a közepe nem fehér, akkor teljesen megfőtt)
Olívaolajon vagy kókuszolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott paprikákat.
Ha mindez készen van, tányérokba tesszük a tésztát, rá a szószt, és végül a paprikát. Oregánóval meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂