„Régóta izgatta a fantáziámat ez a tradicionális thai étel, melynek számos elkészítési módja van a legkülönfélébb hozzávalókkal. Elkészítettem a saját verziómat, és azonnal a család egyik kedvence lett. Próbáljátok ki Ti is, és kísérletezzetek bátran!” 🙂
Hozzávalók:
- 2 nagy póréhagyma
- 6 közepes méretű répa
- 1 kis csomag sós földimogyoró
- 2 marék spenótlevél
- só
- bors
- oregánó
- olívaolaj
- 500g darálthús
- 1 csomag rizstészta (500g)
- szójaszósz
Elkészítés:
A répát és a póréhagymát hosszanti csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajra tesszük, kis víz hozzáadásával fedett tető alatt megpároljuk.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
Ha a répa és a hagyma kellően puha, hozzáadjuk a földimogyorót és a spenótleveleket. Szójaszószt csepegtetünk rá, majd pár percig kis lángon pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst és az oregánót, majd 5 perc főzés után levesszük a tűzhelyről.
A rizstésztát vízben kb 5 perc alatt puhára főzzük.
Összekeverjük egy nagy tálban a tésztánkat és a zöldséges húst, majd friss spenótlevéllel és szójaszósszal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂