Ha édességre vágysz, vagy meglepetést szeretnél szerezni szeretteidnek vagy épp magadnak, de nincs kedved a sütő mellett ülni, akkor ezt a tortát Neked találtam ki! 🙂 Rendkívül hamar elkészül, s ugyan pár órát pihentetni kell a hűtőben, megéri a várakozás. Nagyszerű választás uzsonnára, ebéd vagy vacsora utáni desszertnek, egy bögre kávé, tej mellé. Készítsd el, nem bánod meg, hamar el fog fogyni! 🙂
Hozzávalók:
- 1 csomag darált keksz (50 dkg)
- 10 dkg nádcukor
- 4 ek kakaópor
- 2 ek holland kakaópor
- 25 dkg margarin
- 1 ek vanília aroma
- 2,5 dl langyos tej
- 15 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
- 2 ek kókuszolaj
- áfonya
- 1 doboz Hulala habtejszín
- /müzliszeletek és bazsalikom a díszítéshez/
Elkészítés:
A darált kekszet, nádcukrot, olvasztott margarint, vanília aromát, kétféle kakaóport és a tejet egy tálba öntjük. Alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát (ha van kapcsos tortaformánk, azt válasszuk hozzá), majd egyenletesen belenyomkodjuk az alapmasszánkat. Fél órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt forró vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét/tortabevonót, melyhez 2 evőkanál kókuszolajat teszünk. A kekszes alap tetejére öntjük, majd 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
A habtejszínt felverjük, majd egy tetszőleges formájú kinyomóba töltjük. Apró kör alakú formákat készítünk a tortára, majd áfonyával, müzliszeletekkel, és friss bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂