Kapros cukkinikrémleves pirított hagymával

„A cukkini az utóbbi években kitüntetett figyelmet és helyet kapott a családi farmon és a kertünkben is. S ugyan most még nincs szezonja, szerencsére lehet találni a boltokban, piacokon friss, zamatos, akár még színes cukkinit is. A belőle készített kapros krémleves pedig egy jól bevált, rengetegszer elkészített, szívet és lelket melengető finomság. Hidegebb napokon melegen, nyáron pedig hidegen fogyasztva is fantasztikus. A kapor és a frissen facsart citromlé rendkívül különleges ízt varázsol a levesnek. Ha pedig sűrűbbre készítjük, akár egy kiadós főzeléket, egytálételt is alkothatunk. A lényeg, hogy mindenki ízlése és kedve szerint kísérletezzen! No és persze a titkos összetevő sem hiányozhat egyetlen receptből sem; mégpedig a szeretet! Készítsétek el Ti is bátran!” 🙂

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • olívaolaj
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2,5 dl tejföl
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek ételízesítő
  • só, bors
  • pirított hagyma
  • liszt

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát, és a cukkinit megtisztítjuk, felkockázzuk.

Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott, felaprózott kaprot is.

Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 1 liter). Sózzuk, borsozzuk, és kb. 25 percig főzzük.

Ezután levesszük a tűzről, majd botmixer segítségével krémesre turmixoljuk.

A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd egy evőkanál főzőlevet adunk hozzá, és a többi leveshez keverjük. 2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk.

Szerecsendióval fűszerezzük, és citromlével ízesítjük. Pirított hagymával és kaporral díszítve tálaljuk.

Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.