Ha szereted a zöldséges ételeket, akkor jó helyen jársz. Összeszedtem a kertben éppen megért finomságokat, a konyhában pedig megálmodtam ezt a receptet. Remélem Te is örömödet leled benne! 🙂
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 nagyobb paradicsom
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 újhagyma vagy póréhagyma
- só, fokhagymasó
- bors
- oregánó
- 40 dkg csirkemell
- olívaolaj
Szószhoz:
- 3-4 ek tejföl
- 200 ml főzőtejszín
- reszelt sajt (keményebb fajta)
- spenótlevelek ízlés szerint
- fokhagymasó
Elkészítés:
A cukkinit, a hagymát és a paradicsomokat karikákra vágjuk. A cukkinit a sütőforma aljára fektetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. Ezután rátesszük a paradicsomlapokat is. Erre megy rá az újhagyma, a felaprított petrezselyemzöld, illetve még egy kevés fokhagymasó.
Ezt követően a csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint oregánóval is meg lehet még szórni. A felkockázott csirkét olívaolajon fehéredésig pirítjuk, majd egy kicsit állni hagyjuk.
Ezután kikeverjük a szószt. A tejfölt a főzőtejszínnel eldolgozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a sajtot, majd a spenótleveleket is.
A csirkekockákat eloszlatjuk a tálban a paradicsomon, ráöntjük a szószt, és a végén még fektethetünk a tetejére pár darab spenótlevelet.
Előmelegített sütőben (200 fok) 30-35 percig sütjük.
Tálalható így önmagában is, de tökéletesen passzol mellé a rizs vagy a kuszkusz is.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂