„Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is. Sokszínűsége mellett nagyon egészséges étel. Csökkenti a vércukorszintet, antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkezik, javítja a vérkeringést, kiválóan hidratál, energiát ad, csökkenti a fáradtságot, valamint rengeteg C-vitamin van a héjában. Ezen kívül még számos jótékony hatással bír ez a csodazöldség. Remélem meggyőztelek Téged is, és sok cukkinis ételt készítesz ezután!” 🙂
Hozzávalók:
- 4 kisebb cukkini
- szeletelt bacon
- sajt
- 1 fej vöröshagyma
- füstölt sonka
- aszalt paradicsom
- só
- bors
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
A füstölt sonkát és a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd olívaolajon előpirítjuk.
Az aszalt paradicsomot és a sajtot is kisebb darabokra szeljük.
Ezután a cukkinigondolákba beletöltjük a hagymát, sonkát, sajtot, és a paradicsomot. Aki sajnálja kidobni a cukkini nem hasznosított, kivájt részeit, vissza lehet azt is tölteni. Sózunk, borsozunk, és megszórjuk kakukkfűvel.
A cukkinikat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd baconbe tekerjük.
Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb. 40 percre.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂