Banánfagyi

Ahogy kicsit jobbra fordult az idő, az én hangulatom is rögtön tavaszba váltott. Mindig izgatott várakozással tölt el az év első fagyijának elfogyasztása, de idén gondoltam egyet és nem egy fagyizóba mentem néhány gombócért – hisz ha lehet, én is #otthonmaradok -, hanem magam álltam neki egy különleges házi fagyi készítésének. Persze az égieknek sikerült megviccelnie és mire az asztalra került az ellenállhatatlan banánfagyi, addigra odakint elkezdett havazni. 🙂 Szerencsére a lakásban ez cseppet sem zavart bennünket, amikor a pohárból kanalaztuk az év első fagylaltját. Tanulság: nem szükséges várni a szép, napsütéses időre, egy banánfagyi mindig jó választás! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 banán (3 fagyasztott)
  • csokoládé
  • baracklé
  • datolyaszirup

Elkészítés:

3 banánt előző este meghámozva betesszük a fagyasztóba.

Másnap kivesszük, és turmixgépbe/smoothie készítő gépbe tesszük. Hozzáadunk baracklevet, vagy bármilyen tetszőleges, rostban gazdag gyümölcslevet. Összeturmixoljuk.

Az így elkészült hideg fagylaltunkat kis poharakba öntjük. Egy banánt karikákra szelünk, reszelünk vagy szeleteket vágunk a kedvenc csokoládénkból, majd ezeket ráhalmozzuk a fagyira.

A végén datolyasziruppal vagy más gyümölcssziruppal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.