Tavaszi citromos-vaníliás pite

„Egy gyorsan elkészíthető édesség mindig jó ötlet, ha kedvezni akarunk a szeretteinknek. Én is ezt tartottam szem előtt, amikor kigondoltam ezt a könnyed pitét, amit a szép tavaszi idő inspirált. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem gyerekként a citrom és vanília volt a két kedvenc fagyim, innen jött most az ötlet, hogy ebből a két eltérő, de egymást jól kiegészítő ízből alkossak valami finomat. Szerencsére volt itthon friss citrom egy korábbi rendelésből – ezekben a nem mindennapi időkben az is szempont, hogy milyen hozzávalók vannak épp a spejzban /#maradjotthon/ -, így semmi akadálya nem volt, hogy elkészüljön ez a mesés citromos-vaníliás pite. Remélem sokatok fantáziáját megmozgattam, küldjétek el bátran ti is a kedvenc ízeitekben készült piték fotóit. ” 🙂

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás sárgája

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 db nagyobb citrom

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sót, sütőport és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját is. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

Addig a krémhez szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgát elkeverjük a pudingporral, porcukorral, vaníliás cukorral. A fehérjéből habot készítünk.

A felforralt tejhez hozzáadjuk a pudingos keverékünket, majd kb 3 percig keverjük még. Miután levettük a gázról, hozzáadjuk a margarint.

Fél óra leteltével kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a kivajazott formába. 180 fokon, 10 percig sütjük. A kihűlt krémhez közben hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet és a felvert tojásfehérjét. Beleöntjük a formába, majd további 30 percig sütjük 170-180 fokon.

Porcukorral, banánnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.