Lazacsteak spenótos gnocchival

„Nem újévi fogadalom volt, de elhatároztam, hogy idéntől lényegesen többször kerül majd hal az asztalra, mint a korábbi években. Sajnos Magyarországon a halfogyasztás nem képezi részét a mindennapi étrendünknek, dacára annak, hogy a halhús nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. (A teljesség igénye nélkül nagy mennyiségben található benne foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, valamint bővelkedik omega-3 zsírsavakban is.) Ezen elhatározásom eredményeképp született hétvégén ez a lazacsteak, melyhez parajos gnocchit készítettem köretnek, s látva milyen gyorsan elfogyott, biztos, hogy nem utoljára.  Próbáljátok ki ti is ezt az ínycsiklandozó fogást, ami ékes példája annak, hogy halat nem csak halászléként készítve érdemes enni.” 🙂

Hozzávalók:

  • 2 db lazacsteak
  • 1 csomag gnocchi
  • 200 g parajkrém (én fagyasztottat használtam)
  • só, bors
  • rozmaring
  • friss citrom
  • citromfüves, zöldborsos, kurkumás fűszerkeverék (Kotányi)
  • olívaolaj

Elkészítés:

A lazacokat megmossuk, majd megsózzuk. Beleforgatjuk a citromfüves-zöldborsos-kurkumás fűszerkeverékbe.

Olívaolajon 10-12 percig sütjük, közben többször megforgatjuk.

Felteszünk egy lábasba vizet, majd amikor forr, belerakjuk a gnocchit. Ha az összes feljött a víz tetejére, leszűrjük.

Egy nagyobb serpenyőben átforgatjuk a parajt, sózzuk, borsozzuk, rozmaringot hintünk rá. Hozzáadjuk a gnocchit és jól összekeverjük vele.

Ha készen vagyunk, akkor már tálalhatunk is. Nincs más dolgunk, mint szépen elrendezni őket egy tálon. Aki szereti a hal fanyarabb ízét, ne felejtse el egy kevés frissen facsart citrommal nyakon önteni! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.