„A minap megálltam a magvas-lisztes szekrény előtt, és valami egészségesen törtem a fejem. Levettem a polcról az ajándékba kapott tökmaglisztemet, a mögötte levő szezámmagot, és arra gondoltam milyen jó is lenne megforgatni benne a csirkéket. Alapfűszerekkel megbolondítva, és egy kis kuszkusszal az oldalán egy igazán egészséges, egyszerű de mégis nagyszerű étel lett belőle. Ebédre és vacsorára is kiváló, ha valami könnyűt szeretne enni az ember. Bátran ajánlom , nálunk elfogyott az egész. Készítsétek el Ti is, akár másfajta bundában is! 🙂 „
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- kókuszolaj/kókuszzsír
- só
- bors
- tökmagliszt
- szezámmag (lehet pl; lenmag is…)
- 1,5 bögre kuszkusz
- ételízesítő
- paradicsom
- friss bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellből hosszanti csíkokat vágunk, megsózzuk, megborsozzuk.
A csíkok egyik felét a tökmaglisztben, a másikat a szezámmagban forgatjuk meg, hogy teljesen befedjék a csirkéket.
Ezután felforrósított kókuszolajban/kókuszzsírban megsütjük őket.
Vizet forralunk, majd ráöntjük a 1,5 bögre kuszkuszra. Ételízesítővel fűszerezzük. Csepegtetünk rá pár cseppet az olajból, melyben a csirkék sültek.
Paradicsommal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂