„Vannak olyan fogások, melyekhez nem kell semmiféle „köret”. Fogadjátok sok-sok szeretettel! :)”
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 2 ek hideg víz
- 100 g hideg vaj
- 450-500 g eper
- 2 ek barna cukor
- fél citrom leve
- 1 ek keményítő
- 1 db tojás
- szeletelt mandula/dió
Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sót, a hideg vizet, a tejfölt és a kockára vágott szintén hideg vajat. Addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Az epret megmossuk, felkockázzuk, majd hozzákeverjük a keményítőt, a cukrot és a citromlevet.
A tésztát kinyújtjuk, a közepére halmozzuk az epres masszát, majd felhajtogatjuk a tészta széleit, kicsit összetapogatjuk. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, és megszórjuk barna cukorral, ízlés szerint mandulaszeletekkel vagy dióval. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂