Epres galette

„Vannak olyan fogások, melyekhez nem kell semmiféle „köret”. Fogadjátok sok-sok szeretettel! :)”

Hozzávalók:

  • 200 g finomliszt
  • 1 ek tejföl
  • 1 csipet
  • 2 ek hideg víz
  • 100 g hideg vaj
  • 450-500 g eper
  • 2 ek barna cukor
  • fél citrom leve
  • 1 ek keményítő
  • 1 db tojás
  • szeletelt mandula/dió

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sót, a hideg vizet, a tejfölt és a kockára vágott szintén hideg vajat. Addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Az epret megmossuk, felkockázzuk, majd hozzákeverjük a keményítőt, a cukrot és a citromlevet.

A tésztát kinyújtjuk, a közepére halmozzuk az epres masszát, majd felhajtogatjuk a tészta széleit, kicsit összetapogatjuk. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, és megszórjuk barna cukorral, ízlés szerint mandulaszeletekkel vagy dióval. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.