„Amint egyik nap rendszereztem a magvakat, liszteket, észrevettem, hogy rengeteg zabpelyhem van, így gondoltam egyet és nekiálltam lisztet készíteni belőle. Ha pedig már megdolgoztam érte, akkor adta magát, hogy valami finomat készítsek a frissen őrölt zablisztből. Így született meg a fahéjas-csokis zabkeksz ötlete, ami szerencsére egy gyors és egyszerű édesség, amit még ebben az őrült nyári forróságban sem megerőltető elkészíteni. A végeredmény pedig egy önmagában is nagyon finom, tejjel pedig egyenesen letehetetlen nyalánkság, ami olyan lágyan omlik szét a szájban, hogy még most is összefut tőle a nyálam. 🙂 Megyek és csinálok is belőle egy levendulás változatot!”


Hozzávalók:
- 15-20 dkg zabpehelyliszt
- 15 dkg margarin
- 100 g étcsokoládé (lehet cukormentes)
- 2 kk fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk vanília esszencia
- 1 tojás
- 3 kk méz
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, majd összedolgozzuk a mézzel, vanília aromával, és a tojással.
Ezt követően hozzáadjuk a sütőport, zabpehelylisztet, fahéjat, majd végül az apróra vágott csokoládét, és homogén állagúra keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A nyers tésztából kis gömböket formálunk, majd a tepsire helyezve egy villa segítségével lenyomkogjuk őket.
180 fokon, kb. 15 percig sütjük őket.
A sütőből kivéve azonnal fogyasztható, de gyümölcs, tej, lekvár mellé, reggelire vagy uzsonnára is nagyszerű választás.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂