„A csípős-savanyú leves egy sűrű, ízekben nagyon gazdag, könnyen elkészíthető étel. Hideg, fagyos, hosszú napok után tökéletes választás ez a leves. Átmelegít, remek gyógyír a léleknek és még a megfázást is elmulasztja. 😉 Remélem sokan kipróbáljátok! :)”


Hozzávalók:
- 8 bögre alaplé
- negyed bögre rizsecet
- reszelt gyömbér
- negyed bögre kukoricakeményítő
- 1 csomag tofu
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1 csomag szárított fafülgomba (kb. 30g)
- fél bögre szójaszósz
- chilipor/chilipehely
- 2 tojás
- só, bors
- 2 kisebb zöldhagyma
Elkészítés:
Negyed csészényi alaplevet tegyünk félre, a többit rakjuk egy lábasba az összeszelt vagy összetört gombával, rizsecettel, szójaszósszal, gyömbérrel, chiliporral együtt. Addig főzzük, amíg gyöngyözni nem kezd.
Simára kikeverjük a negyed csészényi alaplevet a kukoricakeményítővel. Ha már forr a leves, keverjük bele a kukoricakeményítőt, keverjük egy-két percig, amíg be nem sűrűsödik.
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a forrásban lévő leveshez. Dobjuk bele a kockákra vágott tofut, a felkarikázott zöldhagymát és a szezámolajat. Sózzuk, borsozzuk.
Kóstoljuk meg, ízléstől függően lehet még savanyítani a rizsecettel vagy csípősebbé tenni a chiliporral.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂