A vöröslencse dahl tipikus indiai étel, mely rengeteg verzióját megtalálhatjuk az interneten és éttermekben egyaránt. Aki hozzám hasonlóan nyitott a világ ízeire, azoknak feltétlenül ki kell próbálnia ezt a különlegességet. Nagyon egyszerű, pénztárcabarát és kiadós főétel. Ígérem, nem fogtok csalódni! 😉
Hozzávalók:
- 500g vöröslencse
- 2 kk. fahéj
- 3 kk. currypor
- chilipor
- 1 kk. kurkuma
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Indiai Naan kenyér
- kb 1 liter víz
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon elkezdjük megpirítani.
- Ha a hagyma már kellően üveges, hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak.
- Beletesszük a vöröslencsét (nem kell előtte való nap beáztatni), majd sózunk, borsozunk. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön 30 perc alatt puhára főzzük.
- Indiai Naan kenyérrel (én korianderes-fokhagymás Naan kenyeret választottam) és friss curry-vel tálaljuk.
- Aki kicsit krémesebben szereti, tehet még hozzá egy kevés főzőtejszínt.
- Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂