Vöröslencse dahl indiai Naan kenyérrel

A vöröslencse dahl tipikus indiai étel, mely rengeteg verzióját megtalálhatjuk az interneten és éttermekben egyaránt. Aki hozzám hasonlóan nyitott a világ ízeire, azoknak feltétlenül ki kell próbálnia ezt a különlegességet. Nagyon egyszerű, pénztárcabarát és kiadós főétel. Ígérem, nem fogtok csalódni! 😉

Hozzávalók:

  • 500g vöröslencse
  • 2 kk. fahéj
  • 3 kk. currypor
  • chilipor
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Indiai Naan kenyér
  • kb 1 liter víz
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  • A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon elkezdjük megpirítani.
  • Ha a hagyma már kellően üveges, hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak.
  • Beletesszük a vöröslencsét (nem kell előtte való nap beáztatni), majd sózunk, borsozunk. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön 30 perc alatt puhára főzzük.
  • Indiai Naan kenyérrel (én korianderes-fokhagymás Naan kenyeret választottam) és friss curry-vel tálaljuk.
  • Aki kicsit krémesebben szereti, tehet még hozzá egy kevés főzőtejszínt.
  • Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.