„Reggel elgondoltam, hogy meglepem a párom és amíg ő lenn sétál a kutyusunkkal, addig gyors készítek neki valami finom reggelit. Az ilyen ötletek adják a konyhai improvizáció legjobb pillanatait és ez most se volt másképp. Gyors szétnéztem, hogy miből kell „varázsoljak” és szinte rögtön összeállt a fejemben a mindenféle finomsággal töltött zsemle. Ez nem egy klasszikus recept fix hozzávalókkal, tényleg csak a kreativitás – no meg az otthon lévő alapanyagok listája – szab határt a végeredménynek. De azért leírom most nektek, hogy én mivel tettem ínycsiklandozóvá ezt az egyszerű, de nagyszerű étket. Kísérletezzetek bátran ti is, garantálom, hogy ezt az ételt egyszerűen lehetetlen elrontani!” 🙂
Hozzávalók:
- 4 db zsemle
- 2-3 sajtos frankfurti virsli
- Só, bors
- Rozmaring
- Füstölt sajt
- 2 tojás
- Paradicsom
- Vaj
Elkészítés:
A zsemléket kibelezzük, majd a belsejüket kikenjük kevés vajjal.
A virsliket, paradicsomot, sajtot apróbb darabokra szeljük, majd beletöltjük a megkent zsemlékbe.
Sózunk, borsozunk, kevés rozmaringgal bolondítjuk.
Felverjük a tojást, majd elosztjuk a 4 zsemlébe.
Tetejére reszelt sajtot szórunk, és mehet is az előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂