Töltött zsemle

„Reggel elgondoltam, hogy meglepem a párom és amíg ő lenn sétál a kutyusunkkal, addig gyors készítek neki valami finom reggelit. Az ilyen ötletek adják a konyhai improvizáció legjobb pillanatait és ez most se volt másképp. Gyors szétnéztem, hogy miből kell „varázsoljak” és szinte rögtön összeállt a fejemben a mindenféle finomsággal töltött zsemle. Ez nem egy klasszikus recept fix hozzávalókkal, tényleg csak a kreativitás – no meg az otthon lévő alapanyagok listája – szab határt a végeredménynek. De azért leírom most nektek, hogy én mivel tettem ínycsiklandozóvá ezt az egyszerű, de nagyszerű étket. Kísérletezzetek bátran ti is, garantálom, hogy ezt az ételt egyszerűen lehetetlen elrontani!” 🙂

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • 2-3 sajtos frankfurti virsli
  • Só, bors
  • Rozmaring
  • Füstölt sajt
  • 2 tojás
  • Paradicsom
  • Vaj

Elkészítés:

A zsemléket kibelezzük, majd a belsejüket kikenjük kevés vajjal.

A virsliket, paradicsomot, sajtot apróbb darabokra szeljük, majd beletöltjük a megkent zsemlékbe.

Sózunk, borsozunk, kevés rozmaringgal bolondítjuk.

Felverjük a tojást, majd elosztjuk a 4 zsemlébe.

Tetejére reszelt sajtot szórunk, és mehet is az előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.