Nővérem egyetemi kísérleteinek hagyatékaként mindenféle fajta paradicsom terem a kertben és mivel imádom a színes ételeket, ezért igyekszem minél többször használni ezeket a különleges zöldségeket. Bár egyszerű, hagyományos lecsónak indult, de mire a lábasba került, már egy igencsak „gazdag”, házi kolbásszal, fürjtojással (külön köszönet érte a Mézes Birtoknak) és baconnel megbolondított verzió lett belőle. De ami igazán egyedi fogássá tette, az a kapor! Elsőre talán kissé szokatlannak tűnhet, de bátran próbáljátok ki, mert eszméletlenül jól passzol a többi hozzávalóhoz. Nálunk legalábbis ez volt az idei nyár slágere. Nem véletlen mondják, hogy ahány ház, annyi lecsó! 🙂


Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 6-7 friss paradicsom
- 5-6 friss paprika
- 1 üveg házi lecsóalap
- só, bors, oregánó
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kockázott bacon
- 30 dkg házikolbász
- 5 db virsli
- 10 db fürjtojás (helyettesíthető kb. 3-4 sima tojással)
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát közepes méretű szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután mehet bele a felszeletelt kolbász és a kockázott bacon.
Hozzáadjuk a felaprított kaprot, oregánót, sót, borsot és a friss zöldségeket. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd hagyjuk egy kicsit párolódni.
Ha kellően megpuhult a friss paprika és paradicsom, akkor beletesszük a házi lecsóalapot és a virsliket.
Hagyjuk kb 10 percig még, hogy kellően összefőjjenek, majd a legvégén mehet bele a fürjtojás. 2-3 perc múlva már kész is a mennyei, különleges ízvilágú lecsónk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂