Rusztikus cappuccino torta

„Vannak napok, amikor az ember legszívesebben ki sem kelne az ágyból vagy egész nap csak bekuckózva olvasna egy sütemény és egy bögre kakaó/kávé társaságában. Éppen így éreztem én is egyik nap. Valami egyszerű és könnyen elkészíthető süteményt szerettem volna varázsolni, ami megmelengeti a lelkem. Ezért esett a választásom egy sütés nélküli cappuccino tortára, ami csak azért tűnhet nehezebbnek, mert pár órát a hűtőben kell pihennie. Készítsétek el Ti is bátran!”

Hozzávalók:

  • 1 csomag darált keksz (50 dkg)
  • 10 dkg nádcukor
  • 4 ek cappuccino por
  • 25 dkg margarin
  • fél üveg rumaroma
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg fehér és tejcsokoládé
  • 2 ek kókuszolaj
  • kakaópor
  • kókuszchips

Elkészítés:

A darált kekszet, nádcukrot, olvasztott margarint, rumaromát, cappuccino port és a tejet egy tálba öntjük. Alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát (ha van kapcsos tortaformánk, azt válasszuk hozzá), majd egyenletesen belenyomkodjuk az alapmasszánkat. Fél órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt forró vízgőz felett megolvasztjuk a kétféle csokoládét, melyhez 2 evőkanál kókuszolajat teszünk. A kekszes alap tetejére öntjük, majd megszórjuk rögtön egy kevés kakaóporral.

2 órára hűtőbe tesszük.

Ha a csoki megszilárdul a tetején, szórunk még rá egy kevés kakaóport és kókuszchipset.

Én banánszeletekkel és datolyasziruppal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.