Töltött töktutaj

Egyik este átjöttek a barátaink társasjátékozni és mivel éppen a töknek van szezonja, ezért gondoltam készítek valami egyszerű fogást a társaságnak. Konkrét ötlet és idő hiányában kénytelen voltam improvizálni, de igazából az ilyen alkalmakkor tudom leginkább kiélni a kreativitásomat, mert ahogy a mondás is tartja, abból kell főznöm, amink van! Így született meg ez az egyszerű, de annál laktatóbb fogás, melyet végül a barátok keresztelhettek el az este folyamán. Ez utóbbi során legalább olyan jól szórakoztunk, mint a játék közben! 🙂
Próbáljátok ki Ti is, hisz „tök” könnyen elkészíthető! 😉

Hozzávalók:

  • 1 nagy főzőtök
  • 1 kg darált hús
  • kockázott bacon
  • olívaolaj (kb 1 ek.)
  • só, bors
  • 1 marék kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 tojás
  • fél csomag gnocchi
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • őrölt csemege piros paprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tököt megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk a belsejét. Tutajt formázunk belőle. Megsózzuk, majd egy tálcára félrerakjuk.

A gnocchit előfőzzük egy edényben, közben pedig a fokhagymát, kaprot és petrezselymet felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval egy nagy tálban. Ha a gnocchi elkészült, hozzáadjuk a töltelékhez, majd összedolgozzuk.

Ha a tök ez idő alatt kicsit megvizesedett a sótól, leöntjük róla, majd jól megrakjuk mindkét tutajt a töltelékkel.

Előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.

Aki szeretne, a sütés vége fele szórhat rá még sajtot.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.