Egyik este átjöttek a barátaink társasjátékozni és mivel éppen a töknek van szezonja, ezért gondoltam készítek valami egyszerű fogást a társaságnak. Konkrét ötlet és idő hiányában kénytelen voltam improvizálni, de igazából az ilyen alkalmakkor tudom leginkább kiélni a kreativitásomat, mert ahogy a mondás is tartja, abból kell főznöm, amink van! Így született meg ez az egyszerű, de annál laktatóbb fogás, melyet végül a barátok keresztelhettek el az este folyamán. Ez utóbbi során legalább olyan jól szórakoztunk, mint a játék közben! 🙂
Próbáljátok ki Ti is, hisz „tök” könnyen elkészíthető! 😉
Hozzávalók:
- 1 nagy főzőtök
- 1 kg darált hús
- kockázott bacon
- olívaolaj (kb 1 ek.)
- só, bors
- 1 marék kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 3 tojás
- fél csomag gnocchi
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- őrölt csemege piros paprika (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tököt megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk a belsejét. Tutajt formázunk belőle. Megsózzuk, majd egy tálcára félrerakjuk.
A gnocchit előfőzzük egy edényben, közben pedig a fokhagymát, kaprot és petrezselymet felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval egy nagy tálban. Ha a gnocchi elkészült, hozzáadjuk a töltelékhez, majd összedolgozzuk.
Ha a tök ez idő alatt kicsit megvizesedett a sótól, leöntjük róla, majd jól megrakjuk mindkét tutajt a töltelékkel.
Előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.
Aki szeretne, a sütés vége fele szórhat rá még sajtot.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂