„Mai napra egy kisebb kiruccanást terveztünk a szabadba, ezért leporoltam az egyik jól bevált régi receptem és nekiálltam – sokadjára – virslis tekercseket gyártani. Ha kirándulás, akkor nálunk ez az első ami bekerül a hátizsákba. Legyen szó akár előre tervezett, akár spontán kitalált túráról, a virslis tekercs mindig jó választás, mert rettentően egyszerű, gyorsan kész van, ráadásul laktató és könnyen elcsomagolható az útra. Nem csak kiránduláshoz, hanem vendégváró finomságnak is tökéletes, de nyugodtan megállja a helyét főfogásként is. Bátran ajánlom bárkinek, aki gyorsan szeretne jót, egyszerűt és finomat készíteni.” 🙂
Hozzávalók:
- 2 tekercs leveles tészta
- 1-2 tojás
- 10 pár virsli
- Magvak/fűszerek/sajt
Elkészítés:
A leveles tésztákat kiterítjük, és hosszanti csíkokat vágunk belőlük.
Egy leveles tésztából kb 20 csík lesz.
A virsliket körbetekerjük 2-2 csíkkal. (betekerés előtt a virsliket bevagdoshatjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.)
Ezután megkenjük tojással a tetejüket, és ízlés szerint magokat, fűszereket, sajtot tehetünk rá.
Előmelegített sütőben, 20-25 percig aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂