„Szeretném megosztani Veletek a mágikus tündéreledel receptemet. Néhány alkalommal készítettem már levendulás muffint, de most tettem bele még egy kis csavart, hiszen került bele még kókuszchips, vanília és egy kis fahéj is. S a kedvenc hozzávalóm mellett sem tudok szó nélkül elmenni, ami nem más, mint a méz. Nagy-nagy szeretettel ajánlom mindenkinek a Mézes Birtok csodálatos ízeit. Bíborka és Gábor minden szeretetüket beleteszik portékáikba, és mindig előrukkolnak valami újdonsággal. Keressétek őket a közösségi oldalakon! Végezetül pedig bátran mondhatom, hogy egy igazán különleges ízt sikerült varázsolnom a konyhában. Az illat pedig, ami azóta körbelengi az otthonunkat, valami mennyei! Reggelire, délutáni kávézáshoz/teázáshoz, vagy egy bekuckózós napon tökéletesen megállja a helyét. Ha van egy kis időd és kedved, készítsd el Te is!” 🙂
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- fél bögre nádcukor
- fél bögre kókuszolaj
- 1 bögre tej (kb 2,5 dl)
- 1 kk vaníliaaroma
- 2 ek szárított levendulavirág
- 1 kis marék kókuszchips
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojást felverjük, majd belekeverjük a cukrot, a tejet és az olajat.
Az egészet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát, kókuszchipset, fahéjat és a szárított levendulavirágot.
Kivajazott/lisztezett muffin formába tesszük, és 190 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 20-25 percig)
Jó alkotást és jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂